25 Mayıs 2012 Cuma

Duman - Bal



KAAN TANGÖZE
Asıl adı Rıza Kaan TANGÖZE dir.Kaan 5 Eylül 1973 tarihinde İstanbul da doğmuştur.
Aslen Samsun ludur.Müzik yaşamına 8 yaşındayken babasının aldığı piyano ile başlamıştır.14 yaşlarına geldiğinde ise elektro gitara merak sarmış ve elektro gitar çalmaya başlamıştır..
ABD de hazırlamış olduğu şarkıları demo yapıp NR1 in yapımcısı MURAT AKAD a götürmüştür.Murat Akad demoyu beğenince KAAN,BATUHAN ve ARİ ile DUMAN grubu kurulmuştur.
O zamanlar Kaan ın Ahu PAŞAKAY adında çok Türkiye güzeli olan bir sevgilisi vardı.Kaan,Ahu yu o kadar çok seviyordu ki onun için şarkılar yazıyordu.Özellikle BAL şarkısı ona hitaben yazılmıştır;
--------------------------------------
DİPNOT:AHU PAŞAKAY kimdir?
1995 yılında Türkiye 4.güzeli seçilmiştir.
Babası eski hür ve kabul edilmiş Masonlar Büyük Locası nın kurucularındandır.
Annesi ve babasının boşanması Ahu yu çok üzmüştür.Hatta annesini sevgilisi ve babasının da metresi olduğu söylenmektedir.Ahu nun psikolojik tedavi aldığı bilinmektedir.Ayrıca bir ajansta kısa dönemlik mankenlik yapmıştır ve Duman ın Eski Köprünün Altında klibinde oynamıştır.
--------------------------------------------------------
Duman grubunun 2 albümü yeni çıkmıştır ve Kaan HABERİN YOK ÖLÜYORUM-OJE-BAL-AH-KIRMIŞ KALBİNİ şarkısı Ahu ya hitaben yazılmıştır.
Bir gün Kaan ve Ahu kavga ederler.O akşam da Duman ın ikinci albümünün ilk konserini Kemancı Bar da veriyordu.Kaan sevgilisinden özür dilemek amaçlı onun için bestelediği şarkıları teker teker okuyordu.Fakat Ahu barda yoktu.Kaan kızgınlıktan olsa gerek arkalarda olduğunu düşünerek onun için yazdığı şarkıları okumaya devam ediyordu.
Ne yazık ki Ahu o saatlerde evinde bir jimnastik ipini dolaba bağlayıp kendisini asarak intihar etmiştir.Kaana acı haber konser sırasında verilmemiştir.Konser çıkışı haberi alan Kaan yıkılır.Tam bir hafta boyunca evden çıkmadığı ve ailesi dahil kimseyle konuşmadığı söylenir...Onun için yazmış olduğu -BAL- şarkısını da bir daha söylememiştir.Hatta bir konserinde bir grup seyirci Bal diye tempo tuttuğunda Kaan ellerini açarak havaya doğru bakmıştır.Bu durum gerçekten yürek acıtıcıdır.
(Alıntıdır.)

İnsanlara ön yargılı yaklaşmamak gerekli..
Seni seviyoruz Kaan :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder