5 Haziran 2014 Perşembe

Bali Adası - Endonezya / Bali Island - Indonesia

Bali, Küçük Sunda Adalarının en batısında yer alan Endonezya'ya bağlı bir adadır. Batıda Cava, doğuda ise Lombok adasının arasında kalır. Başkenti Denpasar'dır.
2009 yılı sayımlarına göre 3,551,000 nüfusa sahip olan adanın 93.2%'si Hindu geri kalan kesimin çoğunluğu ise müslümandır. Bali ayrıca Endonezya'nın en turistik adasıdır. Dans, heykelcilik ve resim gibi sanat dalları gelişmiştir.






Bali’de Gezilecek Yerler
Ubud kasabası, Bali’nin kültür merkezi kabul ediliyor. El işleri ve tahta oymacılığı çok yaygın. Kasabanın içinde pek çok sanatçı atölyesi ve galeri göreceksiniz.
Ubud Kralı Puri Saren Agung’un sarayını görmeyi ihmal etmeyin. Kolonyal dönem mobilyalarıyla döşeli ve çok detaylı oymalarla süslü pavyonlar çok hoş. Ayrıca sarayda her akşam 19:30 gibi geleneksel Bali dansları gösterisi başlıyor. Sakın kaçırmayın.
Sanat pazarı Pasar Seni’de Bali yapımı ürünler, yerli el işleri ve ilginç hediyelikler bulabilirsiniz. İki katlı çarşının alt katında sebze, meyva ve diğer gıda maddeleri satılıyor. Sabah erken gidin ve bol bol pazarlık etmekten çekinmeyin!
19. yüzyılın sonunda kraliyet ailesi tarafından yaptırılan Pura Saraswati tapınağı ve su bahçesi, adını Hindu sanat ve öğrenme tanrıçası Saraswati’den alıyor. Tapınağın oymaları görülmeye değer. Ayrıca haftada iki defa tapınağın avlusundaki küçük lotus göletinin yanında, gamelan orkestrası eşliğinde geleneksel Bali dansı gösterileri oluyor.
Bali sanatının gelişimini anlayabilmek için, Puri Lukisan Müzesi’nin resim ve heykel koleksiyonlarını inceleyin. 1956 yılında Ubud prensi ve bir Hollandalı sanatçı tarafından kurulan müze, yakın zamanda tamamen restore edildi. Bali mimarisinin en güzel örneklerden biri olan müze binası aynı zamanda gelecek vaat eden genç yerli sanatçıların eserlerini de sergiliyor.
Ubud Maymun Ormanı veya tam adıyla Padangtegal Maymun Ormanı, hem uzun kuyruklu makak maymunlarının evi hem de Pura Dalem’e adanmış bir ölüler tapınağı. Yaramaz maymunların gözlüğünüzü veya diğer eşyalarınızı alıp kaçmasına izin vermeyin.
                                                                                                                              
Sacred Monkey Forest Sanctuary











                                                                                                                    
































                                                                                                                            
Bambu Indah



                                                                                                                        








                                                                                                                   
Waterbom Bali



                                                                                                                               





                                                                                                                            
Viceroy Lembah Spa - Bali (Endonezya)
Lembah Spa - The Perfect Ubud Spa
Perched magnificently atop a gorgeous valley with spectacular views overlooking the Petanu River gorge, Lembah Spa is considered one of Bali's most tranquil settings, the perfect location for the pursuit of health and well being.





Treatments have been meticulously developed combining Western knowledge with traditional, time-honored Balinese wellness techniques handed down over centuries. In fact, the name Ubud for where Viceroy Bali is located, originates from the Balinese word "obat" which literally means "herb" or "medicine". If this highland region is the centre of healing then Lembah is at its heart with unique traditions in health and healing that have given Ubud a reputation amongst spa practitioners worldwide.




Bali has also been a crossroads for spa practices with a variety of techniques from Asia and Europe. Considered the finest Ubud spa, Lembah's local therapists as an example have been professionally trained over the years by accredited Swiss therapists. 
Note: Lembah Spa treatments are also provided in the privacy of guest villas with the exception of facials and hair treatments.
The Lembah Spa facilities include:
Beautician room
Hair treatment room
Single massage room
Double massage rooms with showers; one with a double bath
Steam room
Cold plunge pool
Sixty-eight jet therapeutic American Jacuzzi
Change room with individual security closets
Private showers and rest rooms
Relaxation decks overlooking the Petanu Valley
                                                                                                                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder