12 Şubat 2015 Perşembe

Kepez - Antalya

Kepez Antalya'nın ana merkezinde bulunan 3 merkez ilçeden birisidir. Güney sınırı halk arasında Çevre Yolu olarak bilinen Gazi Bulvarı ve Çakırlar yolu ile başlamakta olup kuzey il sınırına kadar devam eder. Kepez, nüfusu Muratpaşa ilçesinden sonra nüfusu en kalabalık 2. Antalya ilçesidir. 60 mahallesi 7 köyü vardır.

Varsak belediyesi sınırlarında bulunan Düden Şelalesi yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrar. Şehir merkezi'ne ulaşımı sağlayan hafif raylı sistemi de mevcuttur.











Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali Kepez'de bulunmaktadır. İlçede hayvanat bahçesi ile piknik ve mesire alanı bulunmakta'dır. İlçede bulunan Ahatlı Vakıf Çiftliği ve Zeytinliği, şehir içindeki en büyük yeşil alanı olmasına karşın resmi olarak halka açık değil'dir. Antalya'nın Masadağı ve Kepezüstü bölgelerinden kent manzarası izlenebilmekte'dir. Kepezüstü'nde Buca'dan sonra Türkiye'nin en büyük ikinci Atatürk maskı bulunmaktadır.
İlçede Yeşil Antalya Sanayi Sitesi, Pamuklu Dokuma, Ferrokrom, Çimento Fabrikaları ve Kepez Hidro Elektrik Santrali bulunur.

Arazi yapısı güneye gidildikçe düzleşir. Kuzeybatıda Döşemealtı, güneybatıda Konyaaltı, güneyde Muratpaşa, doğuda Aksu ilçeleri yer alır.
Varsak Demirel Mahallesine yapılan KepezPark Varsak yaşam merkezinde Antalya'nın ilk masal parkı ve ilk olimpik yüzme havuzu yer almaktadır. Ailenizle keyifli zamanlar geçirebileceğiniz güzel bir mekan.












Antalya'nın ve hatta yerli yabancı turistlerin yeni gözdesi olmaya aday gibi görünüyor öyle değil mi?
Şelale mahallesi, Demirel mahallesi, Karşıyaka mahallesi kendinden daha çok bahsettirecek gibi duruyor.
Düden Şelalesine yaklaşık 1 km mesafede olan gelişmeye açık Atatürk caddesindeki ilerlemeyi de gözardı etmemek gerekir tabii... Konumu itibariyle de, yol genişletme, altyapı çalışmaları, yeşillendirme gibi yapılan ve yapılacak çalışmalarla da gerçekten burada gözde olabilecek yerlerden sayılabilir.
Genel olarak Antalya gibi Kepez de, Varsak'ta gidip görülmeye değer gibi duruyor :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder