27 Haziran 2012 Çarşamba

Tavuklu Alfredo Fettucine Tarifi

malzemeler
1 paket Fettucine Makarnası (marketlerden temin edebilirsiniz, kepekli yapmanızı öneririz:)
350 gr. civarı mantar
1 paket krema (200ml)
Tavuk Eti (küp küp doğranmış)
Kekik (taze olmasını tavsiye ederiz)
150-200 gr Parmesan Peyniri Rendesi
2 diş sarımsak
Tereyağı(tarifte var ama katmasanızda olur,krema yağ ihtiiyacını dengeliyor:)



hazirlanisi
Fettucine Makarnası paketteki tarife göre haşlanır.Haşlanırken suyuna tavuk bulyon katabilirsiniz.Yapışmaması için sıvı yağ da ekleyiniz.Haşlanan makarnaları süzün.
Bir tavada yağı kızdırın.İnce ince doğradığınız mantarlarınızı tavada kavurun.Üzerine sarımsak, tuz ekleyin.Ve ardından tavukları da ekleyip pişmeye bırakın.Tavuklar pişmeye yakın kekik ekleyin.Erken eklemeyin ki aroması değişmesin.En son kremanızı da ekleyip biraz harmanladıktan sonra makarnanızı bir tencereye alıp üzerine hazırladığınız tavuklu mantarlı harcıda ekleyin.Biraz bu şekilde karıştırarak pişirin.Yemeğiniz hazır.Servis esnasında üzerine parmesan peyniri ekleyerek servis yapabilirsiniz.İçerisine maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz.
afiyetellerinize sağlık :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder