21 Mayıs 2013 Salı

Moda & Stil & Kombin( Bayan)

Moda, kelime anlamıyla toplumun tüketim trendleri belirleyen tüketim anlayışı olarak tanımlanılmaktadır. Moda bununla beraber, İtalyanca'da değişiklik gereksinimi veya süslenme özentisiyle toplum yaşamına giren geçici yenilik olarak geçmektedir. Modanın bir diğer anlamı da, belirli bir süre etkin olan toplumsal beğeni, bir şeye karşı gösterilen aşırı düşkünlüktür.
Moda latince "modo" kelimesinden gelir "hemen şimdi" anlamı taşır.




































































































 
 Carolina Herrera,  Pre Fall 2012 Koleksiyonlarında Burberry’den sonra en beğendiğim tasarımlar Carolina Herrera’ya ait. Genellikle “Nude” tonları kullanmayı tercih eden tasarımcı. Ayrıntılarda ise, yine çoğu tasarımcının kullandığı ince yapıyı önce çıkarmayı amaçlayan kemerleri kullanmayı tercih etmiş. Dantel ve taftanın asaleti, şifon ve derinin yarattığı zıtlık, krep saten ve damask desenlerin uyumu önce çıkan detaylardan.



_____________________________________________________
____________________________





 Burberry >> Tüvit ve kaşmirler, deriiin mi derin yeşiller ve maviler, asil olması gereken şehirli kadının zarafetini öne çıkaran belden oturtmalı kabanlar, kalem etek ve pantolonlar ile bilek botlar, kürk şallar, belde duran fiyonklu kemerler ve artdeco çantalar koleksiyonda öne çıkan detaylardan.










Alice+Olivia,  Pre Fall Koleksiyonunda iki yıldır süregelen Vintage akımını devam ettirmiş. Uzun çizme detaylar kalem etek ve cigarette pantolonlar, damask ve çiçek baskılı elbiseler, maksi etekler, dökümlü bluzlar ve uzun hırkalardan uluşturulmuş. 


 Phillip Lim, Pre Fall Koleksiyonunda Retro’ya geçiş hızını arttırmış gibi duruyor. Çoğunlukla tasarımcıların kullandığı detaylara değinen Phillip Lim artdeco çantalara yer vermenin yanısıra; retro gözlükler, retro baskı bluzlar, diz üstü etekler ve ceketleri tercih etmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder